Kvierne bliver en del af naturen året rundt

Den sædvanlige sommergræsningssæson er slut og de fleste af kvierne på Amager Fælled er blevet slagtet. Men som noget nyt har tre af kvierne fået lov at blive på fælleden. De tre heldige kvier skal gå ude på fælleden hele året, og være en del af naturen.

Lige nu er de nede i Vestfolden, men de vil meget snart blive rykket til Østfolden (den gamle strandeng), hvor de vil sikre, at alle de sjældne planter og svampe fortsat har lysåbne forhold.

Vi håber, at fælledens mange brugere vil tage godt imod kvierne, og så opfordrer vi til, at man IKKE fodrer dem med godbidder som frugt og grønt. Hvis dyrene får næringsrig føde (som fx æbler og gulerødder) om vinteren, kan det forstyrre deres fordøjelse og fødesøgningsadfærd. Æbler og gulerødder er som fastfood for dyrene. For meget fodring kan også betyde, at dyrene græsser mindre, og det vil ødelægge hele ideen om naturpleje.

Du kan læse mere om helårsgræsning på Amager Fælled her.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2018/12/kvierne-bliver-en-del-af-naturen-aaret-rundt/