Ridder-gøgeurt er vendt stærkt tilbage

Sidste år fandt opmærksomme medlemmer den utrolig sjældne orkidé Ridder-gøgeurt i flot blomst i Nordfolden. Den sjældne orkidé var ellers sidst set i Danmark i 1989, men i 2016 var et enkelt eksemplar tilbage – endda i vores fold.

Læs om fundet af den sjældne orkidé på vores hjemmeside.

Desværre blev den unikke orkidé sidste år offer for en dræbersnegl, som i bokstavelig forstand knappede den over på midten. I år har vi derfor sikret stedet med et dobbelthegn – et stort hegn mod kvier og et lille hegn mod dræbersnegle.

Den massive beskyttelse har båret frugt og Ridder-gøgeurten blomstrede igen i år, hvilket vi var utrolig glade for. Der er dog fortsat kun fundet dette ene individ (faktisk det eneste kendte individ i Danmark), men vi håber, at dens frø i år vil sprede sig, så vi næste år kan få flere.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2017/06/ridder-goegeurt-er-vendt-staerkt-tilbage/