Hold igen med godbidder!

Besøgene i folden har været gavmilde med godbidder, hvilket har gjort dyrene en smule for nærgående og kan skabe utrygge situationer. Derfor opfordrer vi alle til at holde igen med lækkerierne, så dyrene kan falde lidt ned igen.

Det er hyggeligt at håndfodre de rød- og sortpelsede dyr og få dem helt tæt på, så man kan klappe dem. Men vi begynder at se tegn på, at for meget fodring kan skabe uheldige situationer.

Nogle af de store kvier er begyndt at være meget nærgående, fordi de tror, at alle, som kommer ind i folden, har godbidder med til dem. Vi kan derfor risikere at skabe utrygge situationer, når folk går ind i folden.

Derudover begynder dyrene indbyrdes at kæmpe om de godbidder, som de tror folk har med. De kan skubbe til hinanden, og det kan være ubehageligt, hvis man som tilsynsansvarlig skal tæt på for at tjekke dyrenes tilstand.

Det skal gerne være muligt for alle at færdes i folden – både børn og voksne – uden at føle sig utryg. Der er også folk, som bare vil gå en helt almindelig tur gennem folden uden, at en 300 kg lækkersulten kvie løber hen imod dem.

Derfor håber vi, at alle vil holde igen med både æbler, gulerødder og andre lækkerier, så dyrene kan blive lidt mere rolige, når folk kommer ind i folden. Hvis du gerne vil give dyrene noget, så pluk i stedet en tot græs og ræk den frem til dyrene med flad hånd.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2017/08/hold-igen-med-godbidder/