Ørestad Naturdag

I forlængelse af Ørestad Kulturdag, der løb af stablen lørdag, afholdt KKGL søndag d. 21. august Ørestad Naturdag.

Skind fra sidste års besætning vises frem | Foto: Theis Lykkegaard

Skind fra sidste års besætning vises frem | Foto: Theis Lykkegaard

Det var nogle imødekommende og nysgerrige kvier, der tog imod de mange interesserede, der var mødt op ved vores folde for at deltage i Ørestad Naturdag. Udover de stadigt levende kvier, var det også muligt at se og mærke et af de skind, som vi har fået garvet af sidste års besætning.

Udover at hilse på kvierne, var det muligt at høre nærmere om Amager Fælled og naturen på området.

Der blev vist og fortalt, hvilke spiselige planter man kan finde på Amager Fælled, herunder brændenælde, kløver, peberrod, løgkarse og mange flere, som du kan læse om på www.spisamagerfaelled.dk

Spillet XXX fremvises | Foto: Theis Lykkegaard

Spillet Amborella fremvises | Foto: Theis Lykkegaard

Med præsentationen af Amborella plantefamiliespil, fik vi vist eksempler på hvilke planter, der er i familie med hinanden. I Amborella beskrives mønstrene til 8 plantefamilier, der kan gro i Danmark. Med spillet kan man spille huskespil eller fisk, mens man samtidig øver sig i at huske mønstrene til de 8 plantefamilier. Spillet kan købes på www.kringla.dk.

Derudover kunne man høre kompostbudene fortælle nærmere om, hvordan man nemt kan kompostere madaffald. Kompostbudene rådgiver både boligforeninger, virksomheder, institutioner og kommuner.

Miljøpunkt Amager var også tilstede med information om grønne tiltag og mulige aktiviteter på Amager Fælled. Ligesom de også fortalte om de udviklingsplaner, der påtænkes og er fastlagt for området. Der sker allerede en hel masse, som man kan læse mere om her.

Se alle billederne fra arrangementet på vores flickr (klik her)

Tak til for en dejlig dag i godt vejr.


Næste arrangement er den 11. september, hvor der i anledning af Naturens Dag, igen vil være en del aktivitet omkring vores folde fra kl. 10 og dagen igennem. Sæt kryds i kalenderen og læs mere om arrangementet her.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2016/08/oerestad-naturdag/