Trods regn og slud, må naturplejen ud!

Lørdag den 5. september var vi seks gæve medlemmer, der trodsede den dystre vejrudsigt og tog ud i folden for at slå hø.

Vi fik svinget leerne på et mindre stykke på ca. 200-300 kvm oppe i hjørnet ved den nordøstlige låge, kun afbrudt af et par mindre, men ret kraftige byger, hvor vi søgte tilflugt under træerne.

Formålet med dette høslæt var at få skabt noget genvækst i al den Bjerg-Rørhvene der står på arealet. Bjerg-Rørhvenen er den stive høje græs, der dominerer oppe i den nordlige del af folden og netop nu fremstår som et lysebrunt tæppe, når man kigger ud over området.

Bjerg-Rørhvene er en hjemmehørende art, men hvis den for lov til at stå i lang tid uden at blive græsset, så kan den godt blive meget dominerende. Samtidig er den en meget stiv græs, som køerne fravælger, hvis der er andet godt at spise. Derfor hjælper vi dyrene lidt ved at slå Bjerg-Rørhvenen, da de så får nemmere ved at spise de nye skud, der kommer frem.

Vi har desværre ikke nogen billeder fra dagen, da vi var så opslugte at slåningen, at vi glemte det.

Hvis nogen af jer har bemærket, at der bliver slået andre steder i folden, så er det nytteaktiveringsfolkene fra kommunen, der er i gang med at slå den invasive Sildig Gyldenris, som vokser pletvis i folden.

Og så lige en tak til kommune for venligt udlån af leer og andet grej.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2015/09/trods-regn-og-slud-maa-naturplejen-ud/