Økologisk Hereford-kvæg på Amager Fælled

Kære alle medlemmer af Københavns Kogræsserlaug.

Godt nyt!
Så har vi endelig godt nyt. Som I ved, har vi haft store problemer med at skaffe kvierne til vores fold på Amager Fælled, på grund af salmonellaudbrud i besætninger i Jylland, og et efterfølgende transportforbud over Storebælt. Vi fik dog at vide af vores jyske leverandør, at selvom han ikke kunne levere sine egne dyr, ville han få fat på nogle for os.

Efter nogle ugers småfrustreret venten blev vi så endegyldigt brændt af i tirsdags, hvorefter vi har henvendt os til de ko-leverandører vi havde i baghånden.

Vi køber i stedet for at lejeHereford-kvæg-til-amager_pic-til-nyhed
Det betyder, at vi nu er ved at indkøbe otte kvier af racen Hereford. De er ikke det skotske højlandskvæg vi gerne ville have haft – til gengæld er de økologiske, og kommer fra et hobbylandbrug i Nordsjælland, hvor de har gået på masser af godt græs, og derfor er i tiptop stand og meget sociale.

Den største udfordring i forbindelse med dette, er at vi kun kan få lov at købe dyrene, ikke leje dem som var vores oprindelige plan. Derfor er vi i bestyrelsen i fuld gang med at omstille budget, få registreringer og forsikring, så vi kan eje i stedet for leje.

Vi forventer at køerne leveres i løbet af uge 25 – de skal lige indfanges og klargøres til transport.

Du får invitation til intranet
Der vil i løbet af de næste par dage blive udsendt invitationer til vores medlemsportal på Podio, hvor I kan finde en tilsynsplan. Derfor er det vigtigt at I får meldt jer på så hurtigt som muligt, og får givet besked om ferie etc., så vi kan få planlagt bedst muligt.

Husk at indbetale 1. rate 
Da det hele foregår med meget kort varsel, vil vi bede jer om at indbetale første rate på 900 kr. inden torsdag d. 11 juni.

Reg.: 8401 konto: 1278524

Kom med til le-slåning og sig velkommen til køerne
Vi holder Velkommen Ko d. 21 juni, der vil være naturpleje, leslåning og tagrørsfjernelse fra kl 10, og så inviterer vi på pandekager og kaffe kl 13. Arrangementet er åbent for alle, så spred ordet og tag familien med.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2015/06/oekologisk-hereford-kvaeg-paa-amager-faelled/