Naturpleje

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 12. juni, 2016
10:00-13:00

Lokation
Mødested 1 (indgangen til Nord- og Sydfolden)

Kategori Ingen Kategori


Juni er et godt tidspunkt at lave naturpleje på og alle er velkommende til at deltage i dette arrangement, hvor vi skal slå med le, fjerne affald og selvfølgelig hilse på køerne.

Vi mødes ved hovedindgangene til foldene kl. 10.00.

Vi har lånt en masse leer af Københavns Kommune og får at få det bedste ud af leen, skal den være skarp. Vi skal bruge leen til at slå under hegnet, så vegetationen ikke optager strømmen. Ligesom vi skal fjerne invasive arter som eksempelvis gyldenris og bjørneklo, der breder sig, skygger og begrænser andre planters vækst.

Har du ikke prøvet at slå med le før, så kom ud og prøv. Med lidt øvelse er det let, sjovt og sundt at slå med le. Hvert slag, man slår med leen, giver en god fornemmelse i kroppen, for resultatet viser sig næsten med det samme. Allerede året efter blomstrer det endnu kraftigere der, hvor man har slået. Så det er en stor tilfredsstillelse at se naturen springe ud i et mere varieret blomsterhav med flere sjældne planter efter ganske få års slåning. Med en større diversitet af blomster og planter følger et mylder af sommerfugle, bier og andre insekter.

 

Udover at slå med le, så skal vi fjerne alt det affald vi fik samlet i vores oprydning af den nordlige fold tidligere på året. Der er sørget for trillebøre, som kan lette flytningen en del.

Der vil være drikkevarer til de at slukke tørsten, men medbring selv eventuelt madpakke og solcreme, hvis solen er fremme.

 

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/events/naturpleje/