Læskur til hestene, vintertilsyn og meget mere

Vintertilsyn

Bestyrelsen er gået i gang med planlægningen af vintertilsynet. Dagene bliver kortere, og det kan være svært at nå sit tilsyn, mens det er lyst. Vi har dog en fornemmelse af, at de fleste har nogle fridage en gang imellem, og man kan vel ikke bruge lidt af en fridag bedre end til en frisk tur på fælleden?

Vi vil dog helst gøre vintertilsyn frivilligt, og vi håber, at rigtig mange gerne vil være med. Vi arbejder derfor på en model, hvor man skal melde fra, hvis man ikke ønsker at være med.

Vintertilsynsplanen træder i kraft medio november, så vi vender tilbage med en plan i løbet af oktober.

Læskure

Vi fik en del presseomtale om de kommende læskure til hestene. Vi fik heldigvis også en hurtig afklaring på problemet. Kommunen fandt nogle penge på bunden af kommunekassen og er nu i fuld gang med at finde nogle egnede skure. De vil stå klar til hestene den 1. november. Om hestene så vil bruge dem er en helt anden sag, men vi overholder regulativerne.

Naturens dag

Søndag den 11. september sluttede naturens uge med Naturens dag/Fælledens dag, som vi fejrede sammen med Miljøpunkt Amager, DN, AFV og mange andre. Vejret var fint og flere hundrede lagde vejen forbi arrangementet. Vi havde stillet en beskeden bod op og fik en god snak med en 30-40 stykker af de mange besøgende – og måske nogle nye medlemmer!

Slåning under hegnet

Søndag den 4. september var vi nogle stykker der slog og klippede under og omkring hegnet. Græsset var begyndt at røre den nederste tråd, grene og brombærranker havde lagt sig til hvile på de andre tråde. Vi nåede det meste, men der mangler lidt hist og her, bl.a. sydsiden (ud mod Vejlands Allé) af Østfolden.

Tag en beskæresaks med på tilsyn og gå/klip en runde langs hegnet – eller så meget du orker. Du må også gerne gøre det, selvom du ikke har tilsyn.

Vand

Med efterårets komme bliver der som regel mere fugtigt og regnfuldt. Vandhullerne forventes derfor at blive fyldt op igen, så vi stort set ikke behøver vand i karrene før næste sommer.

I tilfælde af hård frost kan det dog blive nødvendigt at benytte vandkarrene igen

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2022/09/laeskur-til-hestene-vintertilsyn-og-meget-mere/