Kvægvorter er grimme – men ganske ufarlige!

Ved de sidste par tilsyn har flere medlemmer noteret og pointeret vorter hos nogle af dyrene. Bestyrelsen har været i kontakt med dyrlægen, der oplyser, at vorterne er ganske ufarlig og ikke smitter.

Vorter hos kvæg forekommer især hos ungdyr og kan vise sig forskellige steder på kroppen. Vorterne forårsages af en virus, og der kendes ca. 15-20 forskellige slags. De minder om vorter hos mennesker, og er i lighed hermed uskadelige. Derfor behandler man normalt heller ikke vorterne. De forsvinder normalt efter en måneds tid, når dyrenes immunforsvar har nedkæmpet infektionen. I enkelte tilfælde kan der dog gå flere måneder. Hvis vorterne sidder steder, hvor de generer dyret, fx ved øjet, så dette ikke kan lukkes, kan man overveje behandling. Dette er dog ikke tilfældet hos nogle af vore dyr.

Kvægvorterne smitter ikke til mennesker. Dyrene, som har vorter, er nr. 2634, 2637, 0149 og 0150. Vorterne sidder ved skulder, nakke, hoved og hals, nogle af dem ved øjnene (dog ikke, så de ikke kan lukkes).

Som sagt er det ganske ufarligt, men det er dog stadig fint, at der holdes øje med udviklingen hos de enkelte dyr.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2017/06/kvaegvorter-er-grimme-men-ganske-ufarlige/