Nordfolden er taget i brug

I dag blev vores kvier flyttet til den nye Nordfold, hvor grønt græs og masser af uudforsket arealer stod klar og blot ventede på lidt naturpleje.

Kvierne ligger klar til flytning i fangfolden | Foto: Ina Hemme Bro-Jørgensen

Kvierne ligger klar til flytning i fangfolden | Foto: Ina Hemme Bro-Jørgensen

Der var ellers blevet gjort to forsøg på at flytte dyrene, men de har været usamarbejdsvillige og uinteresserede. Det blev derfor besluttet at udskyde flytningen, da alt for mange forsøg inden for kort tid kan stresse dyrene unødigt. Herefter viste kvierne sig dog som sande provokatører og lagde sig demonstrativt klar til flytning i den fangfolk, som var opsat til formålet. Der blev derfor handlet hurtigt da chancen bød sig, og to af vores medlemmer (Paul og Christine) fik uden problemer rykket de 11 kvier til Nordfolden, hvor de nu flittigt er påbegyndt græsning.

Nordfolden er lidt større end sydfolden og desværre også mindre tilgængelig. Vi håber dog, at besøgende på Amager Fælled stadig vil nyde kviernes selskab, og kan finde dem i det noget mere tilgroede område.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2016/05/nordfolden-er-taget-i-brug/