Du kan spise mere, end du tror

En flok nysgerrige sjæle var i dag samlet ved kofolden på Amager Fælled, for at blive klogere på både dyr og planter. Ud over kvæget, er der nemlig mange andre spiselige ting inden for indhegningen.

Efter en introduktion til området, de syv Hereford kvier og Københavns Kogræsserlaug af bestyrelsesformand Flemming, tog gruppen på gåtur rundt i folden og fik sagt hej til alle kvierne, der lystigt knaskede frisk græs i sig. I mens blev gruppen kyndigt guidet af Jann fra initiativet Spis Amager Fælled, der pegede og fortalte om de mange spiselige planter området byder på. Ud over de mest kendte som æbler og kirsebærblommer, så er både tidsler, brændenælder og tagrør også mulige ingredienser i aftensmaden.

Men for eksempel vil de fleste mene, at det kun er æblerne, som kan spises fra et æbletræ – hvilket selvfølgelig er forkert. Æbleblade er rige på C-vitaminer og fungerer derfor fint som sund pynt på toppen af salaten. Æbleblomsten kan også bruges til saft eller kryddersnaps. Tidsler kan være lidt besværlige at håndtere pga. tornene, men med en stavblender kan de give et fantastisk twist til din smoothie. Og så er de rige på både A- og C-vitaminer samt kobber, fosfor, kalium, jern, calcium og magnesium.

Vi i KKGL håber, at de besøgende fik en masse gode tips med hjem og blev klogere på både planter, dyr og naturen generelt. Og husk, at alle altid er meget velkomne i vores kofold.

Billeder fra dagen:

 

Mere om Spis Amager Fælled

Spis Amager Fælled er et informationsprojekt om de spiselige vilde planter på fælleden og den mangfoldig natur der findes. Udover at inspirere og lære folk til at samle vild mad, er formålet også at vække en generel interesse for fælleden, og for dens bevarelse som et vildt område tæt ved centrummet af storbyen.

Du kan læse mere om Spis Amager Fælled på deres hjemmeside her.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2015/08/du-kan-spise-mere-end-du-tror/