Rørdrum

af Marie Aggerbeck, biolog

…Der sidder en og puster i en flaske inde mellem tagrørene på Amager Fælled?! Eller også har du bare hørt Rørdrummen.
Denne hejrefugl foretrækker at fiske og bygge rede mellem tagrør, og har derfor rigtigt gode betingelser på Amager Fælled.

Den er mest aktiv ved daggry og tusmørke, hvor man kan være heldig at se den stå og fiske efter padder, småfisk, orme og andre lækkerier. Det foregår på samme måde som fiskehejren; fuglen står musestille med krum hals, og stirrer intenst ned i vandet, indtil et passende måltid kommer forbi. Så, haps, strækker den halsen ud i rygende fart, og fisken er spiddet og spist, før den opdagede noget som helst.

Rørdrummen er let nok at lytte sig frem til – hannerne pauker, kalder, ofte på hunnerne mens det er lyst  – men det er helt anderledes svært at spotte dem. En sjælden gang i mellem, oftest her i juli-august, ses de flyvende. Men mellem rørene skal man have øjnene med sig. En rørdrum er vanvittigt svær at få øje på, dels fordi den er fantastisk godt camoufleret med sin gul-brune stribede fjerdragt, men mest fordi den, hvis den bliver forskrækket, stikker næbbet i sky, strækker sin krop, står helt stille og af al magt prøver at ligne et strå. Freeze!

Har du set et underligt dyr ude på Amager Fælled? Vil du gerne vide mere om den der pæne plante, du har kigget nærmere på? Så tag et billede, og send det til info@kkgl.dk, så bliver det måske næste uges NATURligvis! Husk, du også kan finde os på Facebook og Instagram, # kkgldk.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2015/07/roerdrum-2/