Tagrør

af Ida Bomholt Dyrholm Jacobsen, biolog.

Ville du måske kalde det her siv? Så er du langt fra alene. Det er der nemlig mange som gør, men planten hedder faktisk tagrør, og hører til i græsfamilien, og ikke i sivfamilien. Tagrør vokser på fugtige og våde områder, hvor der er meget næring, og den breder sig ved hjælp af underjordiske udløbere. Tagrør giver ikke plads til mange andre planter, og derfor skal den helst holdes nede fx ved at slås med le eller maskiner. Køerne spiser glædeligt tagrør, så på den måde vil den også blive holdt i skak i folden på Amager Fælled.

Selv om tagrør ikke efterlader meget plads til andre planter, så kan nogle fuglearter rigtig godt lide tagrør. Store områder med tagrør kaldes rørskov og indeholder ikke mange arter af planter, men visse specielle fugle nyder godt af denne naturtype. Det er bl.a. rørdrum, som er en meget sjælden fugl. Vi er så heldige at den yngler få hundrede meter fra vores fold i rørskoven ved Grønjordssøen. Skægmejser holder også til i rørskove, og de er set flere gange i vores fold.

Planten har fået sit navn tagrør, fordi det er den plante, som bruges til at tække stråtage.

Har du set et underligt dyr ude på Amager Fælled? Vil du gerne vide mere om den der pæne plante, du har kigget nærmere på? Så tag et billede, og send det til info@kkgl.dk, så bliver det måske næste uges NATURligvis! Husk, du også kan finde os på Facebook og Instagram, #kkgldk.

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/2016/07/tagroer/