Tilbage til Medlemsskab

Vigtigt at vide som medlem

Hvad forventer vi af dig som medlem?

Som medlem i KKGL følger der visse forpligtelser.

Alle medlemmer skal betale årligt kontingent.

Medlemmer med kødandele skal desuden betale depositum på kødet.

Medlemmer med andele i kødet er forpligtet til at deltage i tilsyn af dyrene 3-4 gange i løbet af året og deltage i arbejdsdage (le-slåning, hegns-reparation, indfangning af dyr etc.).

Medlemmer uden andele i kødet er på venteliste til at kunne købe andele. Disse medlemmer kan også deltage i tilsyn mv., men det er ikke et krav.

Vi forventer, at alle medlemmer tager aktiv del i det fælles ansvar, som følger ved at have med levende væsener at gøre.

Til gengæld får du masser ud af det:

  • Kød af høj kvalitet på spisebordet på en bæredygtig måde
  • Styrker biodiversiteten på Amager Fælled
  • Et socialt fællesskab
  • Foreningens nyhedsbrev
  • Mulighed for at blive klogere på både dyr og natur

Hvad koster det at være med?

  • Kontingentet koster: 300 kr./år

Som medlem med andel i kvæget, skal du også betale for din kødandel. Derfor skal du lægge et depositum på i alt 2.000 kr., som skal betales i to rater af 1.000 kr. i hhv. april/maj og juli/august.

De 2.000 kr. svarer til, hvad vi forventer (kød-)andelen vil koste. Udgifterne til kødet er indkøb, transport, forsikring og slagtning af dyrene. Når sæsonen er slut, beregner vi den præcise kilopris og dermed, hvad hver andel er værd. Derefter vil nogle få tilbagebetalt noget af deres depositum, mens andre vil skulle betale lidt mere alt efter, hvor meget kød man har fået.

Hvor meget kød får man?

Som medlem får man 1/8-del af et dyr. Størrelserne på kødandelene kan dog variere meget afhængig af dyrenes startvægt og tilvækst. Derfor kan man få alt mellem 12 kilo og op mod de 25 kilo.

Foreningens formål er dog heller ikke at producere meget kød, men kød af en høj kvalitet samt naturpleje at området.

Venteliste til kødandele

Heldigvis for vores forening, så er der rigtig mange, som gerne vil være med. Hvis der er flere medlemmer, som ønsker kødandel end vi kan tilbyde, så vil medlemmerne komme på venteliste til at få andel i kødet.

Læs mere om vores medlemssystem her

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/medlemsskab/info/