Fasan

af Marie Aggerbeck, Biolog.

Vidste du, at fasanen ikke hører til i Danmark? Fasaner stammer fra Asien, og blev indført i 1500-tallet som jagtfugl. Helt tilbage fra denne tid har man udruget og udsat mange tusind fasaner hvert år – der lå bl.a. et fasaneri på Frederiksberg, deraf Nordre og Søndre Fasanvej!

Der bliver stadig udsat over en million fasaner om året i Danmark. Rigtig mange af dem slipper dog for haglene, men ender desværre i stedet deres dage på landevejene, til stor glæde for ræven og vores rovfugle.

Har du set et underligt dyr ude på Amager Fælled? Vil du gerne vide mere om den der pæne plante, du har kigget nærmere på? Så tag et billede, og send det til info@kkgl.dk, så bliver det måske næste uges NATURligvis! Husk, du også kan finde os på Facebook og Instagram, #kkgldk.

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/2016/07/fasan/