Ørestad Naturdag

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 21. august, 2016
10:00-14:00

Lokation
Mødested 1 (indgangen til Nord- og Sydfolden)

Kategori


I forlængelse af Ørestad Kulturdag ØX16 (der holdes lørdag d. 20. august i Ørestad City), sætter vi sammen med en række andre foreninger og organisationer fokus på den smukke natur/bynatur i og omkring Ørestad 🙂 Dagen starter med gåtur på fælleden med Hjerteforeningen, hvorefter man kan møde forskellige lokale grønne aktører ved vores folde.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Vi glæder os til at se jer alle.


Program
10:00 start ved DR Byen metrostation, slut ved foldene
• Gangmotion med Hjerteforeningen

11:30 ved foldene
• Københavns Kogræsserlaug
• Spis Amager Fælled
• Amager Fælleds Venner
• Amborella plantefamiliespil
• Miljøpunkt Amager
• Kompostbudene
• UrbanPlanten
• Hjerteforeningen København S

14:00 farvel og på gensyn


Ved KKGL’s folde vil der altså være en del aktivitet fra kl. 11.30. og herunder kan du læse mere om de forskellige lokale grønne aktører.

HJERTEFORENINGEN KØBENHAVN S

www.kbhs.hjerteforeningen.dk
Hjerteforeningens lokalafdeling København S formidler Hjerteforeningens budskaber om forebyggelse, oplyser om hjertesygdom og støtter patienter og pårørende. Vi arrangerer fx foredrag og motionsaktiviteter.
Hver søndag kl. 10.00 hele året rundt har vi gangmotion på Amager Fælled.

SPIS AMAGER FÆLLED
www.spisamagerfaelled.dk
Der findes utallige spiselige planter i den danske natur. Nogle er oprindelige, nogle er indførte og nogle er midlertidige flygtninge fra haver. Amager Fælled er på grund af sin central beliggenhed, veludviklet stisystem og landskabelige mangfoldighed et godt sted at studere både de vilde og
forvildede spiselige planter.

AMAGER FÆLLEDS VENNER
Amager Fælleds venner er en borgergruppe, der ønsker at tage initiativer og ansvar for Amager Fælleds udvikling. Læs mere på deres facebookgruppe

MILJØPUNKT AMAGER
www.miljopunkt-amager.dk
Miljøpunkt Amager er et lokalt miljøcenter, som har til opgave at fremme miljøhensyn og bæredygtig udvikling på lokalt plan. Alle er velkomne til at henvende sig til os med idéer til samarbejde – alle der bor, arbejder eller på anden vis bruger Amager Vest og Amager Øst.

AMBORELLA PLANTEFAMILIESPIL
www.kringla.dk
Blomster på planter i samme familie ligner hinanden. I Amborella beskrives mønstrene til 8 plantefamilier, der kan gro i Danmark. Spil huskespil eller plantespil, så øver man sig samtidig i at huske mønstrene til de 8 plantefamilier og kunne genkende et udvalg af planter fra de respektive
familier. Kort og æske er trykt på FSC certificeret papir og er Svanemærket. Der er ikke brugt lak, så kortene kan komme i papirgenbrug. Kortspillet er trykt i Danmark.

KOMPOSTBUDENE
http://www.kompostbudene.dk
Kompostbudene er et tilbud til boligforeninger og etageejendomme om at få hjælp til komme i gang med affaldssortering og kompostering af husholdningsaffaldet. Vi hjælper med det praktiske valg af affaldssorteringssystemer herunder leje af kompostbeholdere, samt vejledning i
korrekt affaldssortering hos beboerne. Kerneydelsen er at sikre et rent og velfungerende komposteringssystem, der serviceres løbende af kompostbudene. Kompostbudene er et grønt socialøkonomisk projekt, der gennem uddannelse og ansættelser vil sikre opkvalificering og arbejdspladser til samfundets socialt udsatte.

URBANPLANTEN
www.urbanplanten.dk
UrbanPlanten er et læringscenter for bylandbrug og bæredygtighed. Gå på opdagelse og lad dig inspirere til at ”gøre byen spiselig” og mere bæredygtig. Vi giver fx bud på, hvordan man dyrker sin egen by-mad, komposterer og skaber liv for honningbier og andre insekter, der bestøver
vores planter og blomster. Du finder UrbanPlanten på de bemandede legepladser Bondegården og Byggeren, som ligger midt i Remiseparken på Amager. Her er både grise, geder, høns, hestevogn, byggeplads, legepladser og meget mere for hele familien – og det er helt gratis!

Læs mere om Ørestad Kulturdage

Er du interesseret i at blive klogere på natur, dyr og kvæghold, så kan følge med i det vi kalder NATURligvis, hvor vi fortæller om, hvilke planter og dyr, der lever i og omkring vores fold.

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/events/oerestadnaturdag/