Kogræsserlaug på japansk

Tre sociologi-studerende fra Japan, med fokus på genbrug, madspild og urban farming, var i weekenden på rundtur i vores folde og høre om, hvordan det hele fungerer i foreningen.

Kvierne viste sig fra sin gode side, da vi havde udenlandsk besøg i foldene. De stod pænt og lod sig klappe mens de japanske gæster fik forklaret, hvordan foreningen er bygget op, hvordan vi arbejder sammen med kommunen, og hvordan det var at “dele” køer med andre, have tilsyn og få det hele til at gå op.

De var meget imponerede over, at vi kunne gøre det så billigt (oksekød er hundedyrt og en udpræget luksusvare i Japan), og at det overhovedet kunne lade sig gøre. Kooperativer, deleøkonomi og urban farming har været stort set ukendte fænomener i Japan, men fordi japanerne følger europæiske trends på sociale medier, er de blevet voldsomt inspirerede inden for de sidste par år.

De tre studerende er lige nu på inspirationstur i København for blandt andet at besøge Wefood, forskellige antimadspilds-restauranter samt opleve byens mange forskellige urban farming-tiltag (byhaver etc.).

De var alle meget begejstrede for vores koncept, selvom de ikke lige kunne komme på nogen steder i Tokyo, hvor det ville kunne lade sig gøre. De fortalte dog, at de håbede, at deleøkonomi og initiativer som KKGL kan blive almindeligt i Japan også.
De 3 studerende er alle medlemmer af “Slow Food Youth Network Tokyo”, som blandt andet bekæmper madspild.

 

 

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/2017/05/kograesserlaug-paa-japansk/