Kvierne er kommet!

Torsdag og fredag i denne uge ankom i alt 18 nye beboere til Amager Fælled. Det er kvier, som skal udføre naturpleje på området.

Kvierne kommer fra gårde, hvor de ikke er vant til at se særlig mange mennesker, og skal derfor lige vende sig til den store opmærksomhed, som de får i deres nye hjem. Derfor anbefaler vi, at folk holder lidt afstand her i starten for ikke at stresse dem unødigt.

Dette manifesterede sig også allerede få timer efter ankomsten, hvor en af kvierne tog hoppet over hegnet og spadserede rundt på den forkerte side. En flok medlemmer fik genet den tilbage mod folden, hvor de så hoppede over hegnet og tilbage. Der gik dog ikke mange minutter før den lavede samme trick igen. Og igen. Til sidst faldt den dig ned og accepterede dens nye hjem.

Det skarpe øje vil nok se, at nogen af kvierne adskiller sig ved deres sorte farve. Selvom de alle er af racen Hereford er der nemlig et par stykker med Angus-blod i årene, som giver dem en sort farve i stedet for den klassiske Hereford-rødbrune.

I de følgende uger og resten af sommeren vil foreningens aktive medlemmer føre dagligt tilsyn med kvægene.

Vi ser frem til endnu en spændende og lærerig sæson med masser af arrangementer, naturpleje og naturformidling.

Se hvor glade dyrene var for at komme til Amager Fælled:

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/2017/04/kvierne-er-kommet/