Kvie med brækket ben er aflivet

Lørdag den 12. august blev bestyrelsen orienteret om, at kvie nr. #146 lå stille og så skadet ud. Et hurtigt tilsyn bekræftede, at kvien havde brækket benet, og dyrlægen blev straks tilkaldt.

Det ene bagben var brækket ved anklen, og dyrlægen konkluderede hurtigt, at dyret var i smerte og burde aflives, hvilket han derefter gjorde.

Årsagen til skaden er uvis, men kan efter dyrlægens vurdering skyldes en uheldig situation, hvor kvien er blevet skubbet af de andre, mens benet har stået i en uheldig vinkel eller siddet fast mellem nogle grene.

Kvien var ikke til at flytte, og aflivningen blev derfor udført et stykke fra lågen. Flytningen af et flere hundrede kilo tungt dyr er noget af en opgave, og en gruppe seje medlemmer tog derfor derud og flyttede dyret op til lågen (se billede herover), hvorfra den i morgens tirsdag er blevet afhentet.

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/2017/08/kvie-med-braekket-ben-er-aflivet/