Garvning af skind I

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 21. november, 2015 - 22. november, 2015
10:00-15:00

Lokation
Naturcenter Amager

Kategori


Selvom der ikke er køer at besøge i folden, så betyder det ikke at vi er gået i vinterhi.

Mens kødet krogmodner, har vi fået udleveret syv skind fra slagteren.

De syv skind er saltede, slatne og små-snaskede. Med andre ord – de skal garves, før de kan blive til tæpper, tasker og penalhuse mm.

Vi har lavet en aftale med Naturcenter Amager om lån af deres Friluftshus, så vi kan garve skindene og lave skindworkshop der.

Så har du lyst til at lære at garve skind, se hvor stort et koskind er, og måske lave en julegave, så tilmeld dig herunder, og til de øvrige arrangementer.

Garvning af skind I (21. November): 

I første omgang skal de syv skind renses, skrabes og saltes, hvilket vi gør på den første workshop. Vi mødes kl. 10. i Friluftshuset, så kom og vær med så længe du har lyst. Hvis vi ikke når at blive færdige d. 21. har vi også mulighed for at låne friluftshuset om søndagen d. 22.

NB! Semi-snavset arbejde, så tag arbejdstøj på. Til skrab af skind skal bruger vi ulo’er, spartler og sløve knive, så hvis du har sådan nogle, så tag dem gerne med.

Tilmeld dig herunder

 

 

Garvning af skind II (3.-4. december):

Når skindene har ligget i garvesaltet i nogle uger, skal de renses igen. Herefter skal de lægges til tørre, strækkes og groft sagt have nogle tæv, så de bliver så bløde som muligt. Herefter spænder vi dem op i rammer til tørring på bedste indianer-vis.

Tilmeld dig på eventet for Garvning af skind II

 

Læderworkshop (19.-20. december):

Nu er skindene garvet færdig, og de skulle gerne være bløde og klar til at arbejde videre med. Vi skærer læderet ud, farver og syr, så de kan blive til potentielle julegaver.

Tilmeld dig på eventet for Læderworkshop

Bookings

Tilmeldinger er lukket til denne event.

Permanent link til denne artikel: https://kkgl.dk/events/garvning-af-skind/