Skotterne indtager Amager Fælled

Tirsdag formiddag ankom dyre-transporten fra Vestjylland med 15 kvier af racen skotsk højland. De skal gøre de tre kvier, som har græsset på Amager Fælled vinteren over, selskab og samtidig udføre naturpleje på området.

De 15 kvier kommer fra en gård lidt nord fra Esbjerg som hedder Guldager. Herfra er de allerede i træning med at udføre naturpleje, og jorden, hvor dyrene græsser, er 100 % økologisk, dvs. at der hverken er blevet sprøjtet eller gødet.

Skotsk højland er som regel gyldne og rødbrune, men i år har vi fået to sorte eksemplarer.

Kvierne er ikke helt uvante til at se mennesker, men de kan være utrygge og skal lige finde sig til rette i deres nye hjem. Derfor opfordrer vi til, at man det første stykke tid holder afstand til dyrene og ikke stresser dem unødigt.

Rolig ankomst

På baggrund af sidste års erfaring, hvor den nyankomne flok stak af og blokerede Vejlands Allé i myldretiden, var der taget ekstra hensyn, og der blev holdt ekstra godt øje med de nye beboer. Her har det formentlig også haft en betydelig effekt, at der allerede var kvier i folden, som kunne “tage imod” de nyankomne og dermed modvirke den panik, som åbenbart spredte sig i flokken sidste år

Læs mere om episoden sidste år, hvor dyrere stak af – klik her.

I de følgende uger og resten af sommeren vil foreningens aktive medlemmer føre dagligt tilsyn med dyrene.

Vi ser frem til endnu en spændende og lærerig sæson med masser af arrangementer, naturpleje og naturformidling.

Læs mere

Læs mere om skotsk højlandskvæg her.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2019/04/skotterne-indtager-amager-faelled/