Tro kan få kvier til at hoppe

Søndag udspillede sig et mindre drama med kortvarig panik omkring vores folde, da kvie nr. 93 løb frit rundt på den forkerte side af hegnet. Nu er den heldigvis tilbage i sydfolden sammen med de andre.

I sidste uge fik vi flyttet 10 af de 11 kvier fra nordfolden til sydfolden, mens nr. 93 ikke var til at få med over sammen med de andre. Nr. 93 har altså gået alene i nordfolden et par dage, men da et af vores medlemmer kom forbi søndag formiddag, stod den i fangfolden oppe ved lågen. Han lukkede fangfolden omkring den og tog hjem for at ringe efter hjælp til at få flyttet kvien over i sydfolden.

Desværre var den tilsyneladende ikke helt tilfreds med at være lukket inde i fangfolden på trods af, at have fået både kløver og vand stillet til rådighed. Den sprang i hvert fald lettere uelegant over lågen og ud på stien, til stor overraskelse for en motionsløber, der på meget nært hold havde overværet den springende kvie.

Således står nr. 93 til stor overraskelse og græsser lystigt uden for lågen til sydfolden, da vores medlemmer kommer tilbage til folden. Her begynder den at lunte af sted ned langs hegnet mod syd, mens den brølende kaldte på resten af flokken. En række medlemmer prøvede langsomt at guide den undslupne kvie ned til den sydlige låge, samtidig pressede andre medlemmer resten af flokken samme vej, så 93 hele tiden kunne se dem. Undervejs tog den lige en tur i trav over forbi Grønjordssøen, hvor en familie fik en noget anderledes søndagsoplevelse, da kvie nr. 93 i trav pænt løb forbi dem og bordebænkesættet.
På et tidspunkt slap dens tålmodighed op og så sprang den simpelthen selv hen over hegnet og ind til resten af flokken i sydfolden. Så det hele endte alligevel godt, selvom der var ret meget panik på undervejs.

Det er selvfølgelig ikke helt normalt, at kvier sådan hopper over hegn og låge efter for godt befindende. Savnet af de 10 andre kvier, må have været stort for nr. 93, hvilket dens brølen og kald efter resten af flokken kan bevidne. Så selv om det kan virke skræmmende, når et stort dyr kommer brølende i løb, så er der en god forklaring på adfærden.

Vi håber ikke, at det sker igen og sender en stor tak til medlemmer og øvrige mennesker, som var med til at hjælpe under det til tider dramatiske scenarie.

Permanent link til denne artikel: http://kkgl.dk/2016/08/tro-kan-faa-kvier-til-at-hoppe/